Wat zijn relatieproblemen? | Relatie-praktijk
relatieprobleem

Wat zijn relatieproblemen?

Relatieproblemen zijn problemen die ervoor zorgen dat je je ongelukkig voelt in de relatie, niet goed kunt functioneren in het dagelijkse leven, ruzies en stress.

Gelukkige stellen vs. ongelukkige stellen

In elke relatie ontstaan relatieproblemen. Gelukkige stellen hebben meestal net zo veel conflicten als ongelukkige stellen. Het is de kunst te weten hoe je de relatieproblemen kunt oplossen. Wanneer deze problemen niet worden opgelost kan dit na verloop van tijd het einde van de relatie betekenen. Hier kan een relatietherapeut je bij helpen als jullie er zelf niet uitkomen.

Veel voorkomende relatieproblemen

Relaties vroeger en nu

Vroeger trouwden we voor financiële zekerheid, veiligheid of het stichten van een gezin. We hadden de partner nodig om te overleven en te voorzien in een oudedagvoorziening. Tegenwoordig trouwen we voor het gevoel van geluk.

Dit zorgt voor een verandering in de verwachtingen van een partner. Waar we vroeger konden rekenen op steun uit een hele gemeenschap, verwachten we dit veel meer alleen van onze partner. We verwachten steeds meer dan onze partner ons gelukkig maakt en dat hij/zij je wil en kan steunen in elke situatie.

Uitdagingen van deze tijd

Tegenwoordig zijn er ook veel meer uitdagingen in de relatie dan vroeger. Een aantal grote afleiders/concurrenten van een gelukkige relatie zijn:

  • De televisie
  • Het werk
  • Vrienden en vriendinnen
  • Steeds beter en succesvoller willen zijn
  • De computer/schermen
  • Alcohol en drugs
relatie probleem handtekening
relatie probleem relatie-praktijk

"Mijn naam is Susanne Umans - van Grafhorst en ik begeleid stellen die zichzelf en hun relatie blijvend willen versterken en laten groeien in kracht, liefde en vertrouwen, zodat zij succesvol relatieproblemen kunnen oplossen."

Gratis 'Wel of niet scheiden test'

Twijfel je of je wel of niet wilt scheiden? Doe dan de test en ontvang vrijblijvend persoonlijk advies en tools om deze moeilijke keuze te kunnen maken.

Doe de test
Gratis en besloten community 'Relatiesucces | Gelukkig worden we samen oud'

Speciaal voor jou als je wilt stoppen met worstelen en twijfelen in je relatie en weer gelukkig wilt worden.

Meld je aan
Volg mij op facebook