Niet gelukkig in je relatie? | Leer van gelukkige stellen | Relatie-praktijk
niet gelukkig in je relatie

Niet gelukkig in je relatie? Leer van gelukkige stellen

Relatie-praktijk

22 juni 2020

Hoe komt het dat sommige stellen een leven lang gelukkig zijn en andere stellen na veel verdriet en ellende besluiten dat ze veel beter af zijn zonder elkaar?

Veel mensen denken dat gelukkige stellen veel minder ruzies hebben. Maar klopt dat eigenlijk wel? Uit onderzoek blijkt dat gelukkige stellen niet minder ruzie hebben, maar wel anders met de ruzies omgaan dan ongelukkige stellen.

Ze hebben een andere aanpak bij problemen en uitdagingen en hebben, en deze is belangrijk, realistischere verwachtingen van elkaar.

Voel jij je nu ongelukkig in je relatie? Door deze punten in je relatie te verbeteren, zorg je voor meer geluk in jouw relatie.

Inhoudsopgave

  1. Gelukkige stellen gaan ervan uit dat de ideale relatie niet bestaat
  2. Gelukkige stellen maken geen ruzie over problemen die niet op te lossen zijn
  3. Gelukkige stellen hoeven niet altijd te winnen
  4. Gelukkige stellen gaan goed om met stress
  5. Gelukkige stellen maken niet overal ruzie over
  6. Gelukkige stellen nemen hum verantwoordelijkheid
  7. Gelukkige stellen uiten meer warmte en affectie
  8. Gelukkige stellen weten wat de ander belangrijk vindt
  9. Gelukkige stellen zijn beter in problemen oplossen
  10. Gelukkige stellen hebben een gedeelde levensvisie
 

1. Gelukkige stellen gaan ervan uit dat de ideale partner en de ideale relatie niet bestaat

Trouwen doen we uit liefde en verliefdheid. We hebben de verwachting dat onze partner ons gelukkig maakt. Dat er altijd waardering, aandacht en een vanzelfsprekende intimiteit is.

Gelukkige stellen weten dat als de verliefdheid is verdwenen, de liefde niet weg hoeft te zijn. Deze stellen accepteren dat een relatie niet 100% goed is maar meer 80% en werken er hard aan om deze 80% te behouden.

2. Gelukkige stellen maken geen ruzie over problemen die niet op te lossen zijn

Ongeveer 60% van onze problemen in de relatie zijn niet op te lossen. De illusie dat de partner verandert, seksueel actiever wordt of sociaal vaardiger wordt, leidt alleen tot teleurstellingen. Jezelf kun je nou eenmaal niet veranderen. Gelukkige stellen investeren in gesprekken en vragen elkaar rekening te houden met irritatiepunten.

3. Gelukkige stellen hoeven niet altijd te winnen

Veel mensen willen een discussie of ruzie winnen. Wanneer een partner een ruzie wint, verliest de relatie aan verbinding. Gelukkige stellen weten dat het belangrijker is een ruzie bij te leggen dan deze te winnen.

4. Gelukkige stellen gaan goed om met stress

Als je onder veel stress staat, is het niet verstandig belangrijke gesprekken te voeren. De kans is groot dat deze eindigen in een felle ruzie. Gelukkige stellen weten wanneer zei zelf of hun partner lijdt aan stress, en zorgen eerst voor ontspanning, voordat ze een moeilijk gesprek aangaan.

5. Gelukkige stellen maken niet overal ruzie over

Praten is zilver en zwijgen is goud. Gelukkige stellen weten goed wanneer het verstandig is een time-out te nemen en het gesprek een ander moment verder te laten gaan, zodat er rustig kan worden gepraat.

6. Gelukkige stellen nemen hun verantwoordelijkheid

Ongelukkige stellen leggen de nadruk op wat er mis is in de relatie en geven daarvan de ander de schuld. Gelukkige stellen kunnen ook naar hun eigen aandeel kijken en hun verantwoordelijkheid nemen in hun gedrag.

7. Gelukkige stellen uiten meer warmte en affectie

Gelukkige stellen praten over elkaar met liefde en een warme stem. Ze glimlachen vaker naar elkaar en voelen zich ontspannen als ze dicht bij elkaar zijn.

8. Gelukkige stellen weten wat de ander belangrijk vindt

Gelukkige stellen kennen (niet denken te weten. belangrijke verschil!) de hoogte- en dieptepunten uit elkaars leven. Wat de ander leuk vindt en waar hij/zij een hekel aan heeft. Ze praten vaak over elkaars dromen en de toekomstverwachtingen.

9. Gelukkige stellen zijn beter in problemen oplossen

Gelukkige stellen zijn flexibeler dan ongelukkige stellen. Ze houden minder strak vast aan hun eigen standpunten en eisen niet altijd dat de ander toegeeft. Hierdoor zijn ze beter in staat problemen op te lossen en niet de ruzies te laten voortslepen.

10. Gelukkige stellen hebben een gedeelde levensvisie

Gelukkige stellen kunnen samen zin geven aan het leven. Ze delen een aantal waarden, normen en levensverwachtingen. Hierdoor kunnen ze goed plannen maken en hun leven samen inrichten.

Heb jij 1 specifiek relatieprobleem? En zou je daar wel even over willen praten met een relatietherapeut/relatiecoach? Dan heb ik wel wat voor je. Een gesprek via online videobellen of via de telefoon van 1 uur. Hierin gaan we diep in op jouw relatieprobleem en krijgt je van mij de tools om zelf of met je partner dit probleem te gaan aanpakken.

Sandra: "Susanne is iemand die goed kan luisteren en recht door zee is. Je doet je verhaal zonder de verplichting te voelen dat het moet. Daarom is ze ook een goede relatietherapeut. Hartelijk en eerlijk en goede en duidelijke adviezen."

niet gelukkig in relatie handtekening
niet gelukkig in relatie relatie-praktijk

"Mijn naam is Susanne Umans - van Grafhorst en ik begeleid stellen die zichzelf en hun relatie blijvend willen versterken en laten groeien in kracht, liefde en vertrouwen, zodat zij succesvol relatieproblemen kunnen oplossen."


Laat een reactie achter

Gratis 'Wel of niet scheiden test'

Twijfel je of je wel of niet wilt scheiden? Doe dan de test en ontvang vrijblijvend persoonlijk advies en tools om deze moeilijke keuze te kunnen maken.

Doe de test
Gratis en besloten community 'Relatiesucces | Gelukkig worden we samen oud'

Speciaal voor jou als je wilt stoppen met worstelen en twijfelen in je relatie en weer gelukkig wilt worden.

Meld je aan
Volg mij op facebook