Werken aan je relatie | Relatie-praktijk
werken aan je relatie

Relatie-praktijk

18 maart 2020

Werken aan je relatie

Een relatie goed houden is erg moeilijk. Dit vraagt veel aandacht, begrip en energie. Door bijvoorbeeld dagelijkse sleur, krijgen van kinderen of (schoon)familie kan er onbedoeld veel druk op je relatie komen. Hierdoor vergeten we dat een relatie met de partner ook onderhouden moet worden en kun je de verbondenheid in je relatie kwijt raken. En je ongelukkig gaan voelen.

Er kunnen in de loop van de tijd problemen in de relatie sluipen, die steeds groter worden. Denk aan vaak ruzie, heftige ruzies, ontevredenheid over de seks, verschillen in de behoeftes van de relatie. Of er gebeurt ineens iets heftigs zoals: overleiden van een dierbare, vreemdgaan of een chronische ziekte. Ook kun je twijfelen of je nu wel of niet moet scheiden. Heb ik wel alles aan de relatie gedaan? Krijg ik geen spijt? Wordt mijn leven wel beter na het scheiden?

Als je met een van deze dingen in je hoofd rondloopt of het gevoel hebt dat je ongelukkig bent of wordt van de relatie kan het helpen om naar een relatietherapeut te gaan. Samen kunnen we onderzoeken of je nog wel in deze relatie wilt blijven. Waardoor je zo ongelukkig bent en wat een oplossing zou kunnen zijn voor de problemen.

Hoe ziet de relatietherapie eruit?

Tijdens het eerste gratis gesprek gaan we onderzoeken of wij met elkaar willen gaan werken. Of er een goed gevoel is en je je veilig voelt om over persoonlijke dingen te praten. Als dat zo is gaan we in de volgende sessies onderzoeken welke problemen jullie in de relatie opmerken en waardoor jullie zo ongelukkig worden in de relatie. Er kan bijvoorbeeld een verschil zijn in de verwachtingen die jullie van elkaar hebben of er zijn hardnekkige overtuigingen hoe een relatie zou moeten zijn.

Sommige mensen vinden het eng of ongemakkelijk om in relatietherapie te gaan. Dit idee komt vaak door een aantal misvattingen. Ik hoop dat ik die bij je kan wegnemen en dat je wilt gaan voor een fijne en gelukkige relatie. Een aantal misvattingen van relatietherapie zijn dat:

  • De één wel de schuld zou krijgen
  • Dat de relatietherapeut verschillende lijmpogingen tussen jullie gaat doen
  • Dat de relatietherapeut jullie weer verliefd kan maken

Wat kan ik bereiken met relatietherapie?

Door goed naar jullie te luisteren kan in jullie inzichten geven, deze kunnen zorgen voor meer begrip voor elkaar. Met de huiswerkopdrachten kunnen jullie elkaar beter leren kennen. Sommige overtuigingen kun je misschien loslaten. Verwachtingen van elkaar kun je uitspreken en ontdekken of de ander openstaat om aan deze verwachtingen te voldoen. We kunnen eraan werken om de communicatie te verbeteren waardoor ruzies wellicht minder vaak voorkomen of minder heftig zijn.

We onderzoeken waarom het in het verleden nog niet is gelukt om de problemen op te lossen en wat wellicht in de toekomst wel zou kunnen werken. Dit is een proces waar veel aandacht in gaat zitten en ook niet zou moeten stoppen als de relatietherapie voorbij is. Het is de bedoeling jullie inzichten en tools mee te geven, zodat jullie het na de sessies zelf kunnen.

Wil jij graag weer gelukkig zijn? Boek dan een gratis intakegesprek!

werken aan je relatie handtekening
werken aan je relatie relatie-praktijk

"Mijn naam is Susanne Umans - van Grafhorst en ik begeleid stellen die zichzelf en hun relatie blijvend willen versterken en laten groeien in kracht, liefde en vertrouwen, zodat zij succesvol relatieproblemen kunnen oplossen."


Laat een reactie achter

Gratis 'Wel of niet scheiden test'

Twijfel je of je wel of niet wilt scheiden? Doe dan de test en ontvang vrijblijvend persoonlijk advies en tools om deze moeilijke keuze te kunnen maken.

Doe de test
Gratis en besloten community 'Relatiesucces | Gelukkig worden we samen oud'

Speciaal voor jou als je wilt stoppen met worstelen en twijfelen in je relatie en weer gelukkig wilt worden.

Meld je aan
Volg mij op facebook