5 relatie tips voor meer vertrouwen | Relatie-praktijk
relatie tips vertrouwen

Relatie-praktijk

2 april 2020

5 relatie tips voor meer vertrouwen

Vreemdgaan is een van de meest traumatische gebeurtenissen die een relatie kan overkomen. Wanneer dit in je relatie is gebeurd is het belangrijk om dit goed te verwerken. Vaak is vreemdgaan een teken dat het niet goed gaat met de partner of de relatie. Goed onderzoeken wat de aanleiding is geweest is daarom een belangrijke eerste stap naar herstel.

Het ligt dus voor de hand dat je dit in je relatie wilt voorkomen. Maar kan dit ook? Jullie kunnen ervoor kiezen en afspreken om trouw te zijn. Maar niets is natuurlijk zeker. Je kunt je partner geen trouw afdwingen en je kunt hem/haar niet vastbinden. Je moet elkaar vertrouwen dat ze het beste met jou en de relatie voor hebben.

Toch zijn er een aantal dingen die jullie kunnen doen om de kans op vreemdgaan wel te verkleinen:

  • Vriendschap is een hele stevige en ideale basis voor een liefdesrelatie. Door deze vriendschap kunnen jullie belangrijke dingen met elkaar delen, lachen en leuke dingen doen. Het is belangrijk om deze vriendschap te blijven koesteren. Hierdoor ontstaat een stevige basis waarop je kunt terugvallen als het even niet zo goed gaat.
  • Zorg dat jullie allebei het gevoel houden dat jullie krijgen wat je nodig hebt in de relatie. Heb begrip voor de behoeften van je partner en probeer daaraan tegemoet te komen, zonder jezelf te schaden. Hierdoor ontstaat een duurzame en hechte relatie, zeker als dit wederzijds gebeurd.
  • Voorkom dat ongenoegen, verveling, wrok en irritaties onder de oppervlakte kunnen groeien. Praat hier dus tijdig over, zodat deze gevoelens niet groter worden dan nodig.
  • Relatieproblemen en seksuele problemen liggen altijd in de relatie. Het is belangrijk dat je in deze situatie goed met elkaar blijft praten en de steun niet zoekt buiten de relatie. Zorg dat je je niet afwend van elkaar, maar elkaar juist opzoekt. Bespreek geen dingen buiten de relatie die je niet hebt besproken in de relatie.
  • Vluchten in fantasieën over anderen is een makkelijke vlucht. De stap van fantasie naar werkelijkheid wordt daarmee ook steeds kleiner. Het gras bij een ander is altijd groener. Bij fantasieën is het belangrijk deze snel stop te zetten en er niet te veel aandacht aan te geven. Beter is het om de aandacht te verplaatsen naar het gemis bij je partner of in de relatie en dat te bespreken.

Heb je problemen in je relatie waar je niet goed uitkomt? Aarzel dan niet langer en neem eens contact op. Je kunt altijd even een gratis intake inplannen om te kijken wat ik voor jullie zou kunnen betekenen.

relatie tips vertrouwen handtekening
relatie tips vertrouwen relatie-praktijk

"Mijn naam is Susanne Umans - van Grafhorst en ik begeleid stellen die zichzelf en hun relatie blijvend willen versterken en laten groeien in kracht, liefde en vertrouwen, zodat zij succesvol relatieproblemen kunnen oplossen."


Laat een reactie achter

Gratis 'Wel of niet scheiden test'

Twijfel je of je wel of niet wilt scheiden? Doe dan de test en ontvang vrijblijvend persoonlijk advies en tools om deze moeilijke keuze te kunnen maken.

Doe de test
Gratis en besloten community 'Relatiesucces | Gelukkig worden we samen oud'

Speciaal voor jou als je wilt stoppen met worstelen en twijfelen in je relatie en weer gelukkig wilt worden.

Meld je aan
Volg mij op facebook