Wanneer is je relatie voorbij | Kiezen voor je minnaar | Relatie-praktijk
wanneer relatie voorbij

Relatie-praktijk

15 juni 2020

Wanneer is je relatie voorbij | Kiezen voor je minnaar

Dit is een vraag die ik wel vaker krijg. De eerste reactie die je misschien geeft is doe niet zo egoïstisch en maak gewoon je keuze. Maar misschien herken jij je wel in deze situatie. En weet je niet meer wat je moet doen. Je blijft maar malen.

Omdat er zoveel taboe op is kun je hier ook niet makkelijk over praten met anderen. Deze mensen zullen je al snel veroordelen op het vreemdgaan zelf.

Ze hebben medelijden met je partner omdat die ondanks alles nog steeds met je verder wilt. Daardoor zullen ze jouw schuldgevoelens en twijfels alleen maar groter maken.

Waarom is het kiezen zo moeilijk

Als ik het even bekijk vanuit hun ogen is het ook een onmogelijke keuze. Je zit waarschijnlijk in een relatie waar de fut uit is en waar je niet gelukkig meer in bent.

Toch heb je met je partner al een heel leven opgebouwd en hebben jullie wellicht ook kinderen. Je partner wil jouw niet kwijt en wil graag aan de relatie werken. Dit zomaar aan de kant zetten is niet zomaar gedaan en heeft ook veel gevolgen.

Denk maar eens aan de financiële kant, huis verkopen, 2 huishoudens onderhouden, ben je wel financieel onafhankelijk of heb je een parttime baan. Misschien hou je ook nog een hoop schulden over.

Maar natuurlijk maak je je het meeste druk om de kinderen. Hoe gaan die er op reageren. Krijgen ze een achterstand op school, gaat hun gedrag veranderen of laat de scheiding misschien een trauma achter. Krijgen jullie een vechtscheiding die jaren doorloopt?

Kortom is de keuze om te scheiden niet makkelijk te maken. En de gevolgen weet je pas achteraf zeker.

Dan heb je aan de andere kant je minnaar/minnares. De tijd die je met deze persoon doorbrengt voelt goed en je bent verliefd. Je voelt je gehoord en begrepen door deze persoon en dat zet je ook niet zo aan de kant.

Je hebt ook het recht om gelukkig te zijn. Als je deze relatie aan de kant zou zetten krijg je achteraf misschien spijt.

Als je de keuze op deze manier ziet is het onmogelijk om te maken. Je blijft maar malen om de verschillende keuzes te overdenken. Ik bedoel hoe kies je zoiets.

Wanneer je de keuze van een andere kant bekijkt wordt het misschien makkelijker.

De eerste stap om beter te kiezen

De eerste stap is om je gaan onderzoeken bij jezelf waarom het zo lastig is om je minnaar/minnares achter je te laten. Wat haal je hier precies uit.

En dan bedoel ik niet, voelt spannend, verliefdheid of begrepen worden. Dan bedoel ik dieper. Zit er een angst achter om deze persoon te verlaten en welke is dat precies. En hoe wordt deze angst dan precies voorkomen door deze relatie.

De tweede stap om beter te kiezen

De tweede stap is deze angst te bespreken met je huidige partner. Kun je bij je partner aangeven wat jouw angst is en wat je nodig hebt in deze relatie? Door op deze manier het gesprek aan te gaan, ga je veel dieper in op het eigenlijke probleem.

En ben je niet meer bezig met verwijten maken wat er allemaal mis is. Er komt voor jullie allebei een mogelijkheid om te kiezen om voor de relatie te gaan of niet en wat de verwachtingen precies zijn voor de toekomst.

De goede weg is om eerst te kijken of je relatie nog te redden is, en of je ook (weer) gelukkig zou kunnen zijn met je partner. Op deze manier doe je ook recht aan je partner met wie je al een leven hebt opgebouwd.

Nog een paar gedachtengangen om goed te overwegen

Als je weet dat je er alles aan hebt gedaan kun je veel makkelijker de keuze maken om te scheiden. Daardoor zul je minder last hebben van schuldgevoelens en problemen zoals een vechtscheiding.

Een paar gedachten gangen als je wilt kiezen voor je minnaar/minnares:

  • Je zit nu in de verliefdheidsfase, is deze persoon nog net zo leuk als jullie uit deze fase zijn.
  • Zit er misschien een probleem bij jou zelf? Komt je met deze partner na een aantal jaren in dezelfde relatieproblemen terecht?
  • Heeft je minnaar/minnares ook een relatie? Dan heb je nog de kans dat hij/zij wel voor zijn huidige relatie kiest als het erop aankomt.

Of je nu verder gaat met je partner, minnaar/minnares of alleen verder gaat. Ik wens je veel sterkte in deze lastige tijd.

Heb jij 1 specifiek relatieprobleem? En zou je daar wel even over willen praten met een relatietherapeut/relatiecoach? Dan heb ik wel wat voor je. Een gratis en vrijblijvend gesprek via online videobellen of via de telefoon van 1 uur. Hierin gaan we diep in op jouw relatieprobleem en krijgt je van mij de tools om zelf of met je partner dit probleem te gaan aanpakken.

wanneer relatie voorbij handtekening
wanneer relatie voorbij handtekening

"Mijn naam is Susanne Umans - van Grafhorst en ik begeleid stellen die zichzelf en hun relatie blijvend willen versterken en laten groeien in kracht, liefde en vertrouwen, zodat zij succesvol relatieproblemen kunnen oplossen."


laat een reactie achter

Gratis 'Wel of niet scheiden test'

Twijfel je of je wel of niet wilt scheiden? Doe dan de test en ontvang vrijblijvend persoonlijk advies en tools om deze moeilijke keuze te kunnen maken.

Doe de test
Gratis en besloten community 'Relatiesucces | Gelukkig worden we samen oud'

Speciaal voor jou als je wilt stoppen met worstelen en twijfelen in je relatie en weer gelukkig wilt worden.

Meld je aan
Volg mij op facebook