relatietherapie blog - communicatie verbeteren

Communicatie verbeteren in je relatie: leer van een bos

Relatie-praktijk | 28 september 2020 | Communicatie

Een bos zou je misschien niet snel vergelijken met de liefde. Vaak wordt gedacht dat de natuur hard is, waar het alleen gaat om wie de sterkste is. Survival of the fittest wordt vaak verkeerd uitgelegd. Dit gaat namelijk niet om die de sterkste is. Dit gaat om wie zich het beste kan aanpassen. To fit = aanpassen. Zo krijg je de mooiste natuur.

Lees verder...

relatietherapie blog - communicatie oefeningen

Communicatie oefening: leer elkaar beter begrijpen

Relatie-praktijk | 28 september 2020 | Communicatie

Om elkaar beter te leren begrijpen is het goed om eens stil te staan bij het gedrag wat we vertonen tijdens een ruzie en om daarover in gesprek te gaan. Hierdoor krijg je veel meer inzichten in jezelf en elkaar. Misschien ben je je niet eens bewust van bepaald gedrag. Kun je aan je partner uitleggen waarom je reageert zoals je reageert?

Lees verder...

relatietherapie blog - communicatieproblemen: Oke stel je voor

Communicatieproblemen: Oke stel je voor

Relatie-praktijk | 31 augustus 2020 | Communicatie

Anne en Peter zijn samen op een feest. Peter is een echt feestbeest, maar Anne is dat niet zo. Vroeger ging Peter heel vaak uit en maakte altijd met iedereen een praatje. Sinds hij een relatie heeft met Anne gebeurt dit wat minder, omdat Anne zich niet altijd gemakkelijk voelt op feestjes.

Lees verder...

communicatie in relatie

Beter communiceren in je relatie

Relatie-praktijk | 24 augustus 2020 | Communicatie

"Ik weet niet of ik nog wel liefde voel voor mijn partner." Herken jij jezelf hierin? Dit is een duidelijk teken dat de emotionele verbinding in de relatie is verbroken. Er is sprake van onthechting, zoals je dat noemt in de relatietherapie.

Lees verder...

relatietherapie blog - duidelijk communiceren

Dat ging dus helemaal fout

Relatie-praktijk | 27 juli 2020 | Communicatie

Mijn man zit voor mij en praat aan een stuk door over zijn sporten. "Dan ga ik deze week dinsdag, donderdag en vrijdag avond sporten en zaterdag ochtend is er ook een leuke les dus dan ga ik ook even." Bij mezelf voel ik de stress al oplopen, op dat moment is het maandag avond en zitten we in de kantine van de zwemles van mijn dochter. Een echte waterrat is dat en ze gaat al voor zwemvaardigheid 3.

Lees verder...

relatietherapie blog - 10 communicatie valkuilen

10 meest voorkomende communicatie valkuilen in een relatie

Relatie-praktijk | 10 juli 2020 | Communicatie

Goed kunnen praten met je partner is heel belangrijk voor een goede relatie. Veel problemen worden echter ten onrechte communicatieproblemen genoemd. Veel vaker heeft dit te maken met jullie emotionele verbondenheid. Ben jij er voor mij al ik je echt nodig heb?

Lees verder...

relatietherapie blog - communicatie tips

3 tips om beter te communiceren met je partner

Relatie-praktijk | 15 april 2020 | Communicatie

Communicatie is een van de lastigste dingen in een relatie. “Bij communicatie wordt informatie met elkaar gedeeld door middel van geluid (zoals bij spraak en toon) vorm (zoals beeld, symboliek en tekst).” Aldus Wikipedia. Maar iedereen met een relatie weet hoe lastig het is om goed te communiceren met elkaar. We denken vaak dat goede communicatie te maken heeft met praten en duidelijke uitleg.

Lees verder...

relatietherapie blog - ruzies in relatie

Heb jij deze ruzies in je relatie?

Relatie-praktijk | 15 april 2020 | Communicatie

Hebben jullie ruzies die steeds op dezelfde manier gaan? Denk jij tijdens de ruzie ook wel eens: Daar gaan we weer? Of hoe komen we nou weer hier? Grote kans dat de ruzies niet gaan waar het op het eerste gezicht over lijkt te gaan. Maar over veel diepere gevoelens en emoties.

Lees verder...

Gratis | Geef je relatie een liefdesinjectie

Heb je wel eens overwogen om te gaan scheiden? Maar is dit diep in je hart niet wat je wilt? Breng dan de liefde terug met dit directe en krachtige 5 weken stappenplan voor een positief effect in je relatie.

Ja dat wil ik
relatietherapie blog - duidelijk communiceren

Het gaat mij aan mijn hart als ik zie hoeveel stellen worstelen met hun relatie en dreigen de handdoek in de ring te gooien. Daarom begeleid ik stellen om hun relatie te versterken, verbeteren en verdiepen naar meer relatiesucces.

Misschien is dit wat voor jou?

Werk met mij aan je relatie