Houd me vast van Dr Sue Johnson | Relatie-praktijk
Houd me vast van Dr Sue Johnson

Relatie-praktijk

15 mei 2020

Houd me vast van Dr Sue Johnson

“We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relatie, dan weer even helemaal niet. Een beetje hulp kan dan nodig zijn, hulp om weer samen te gaan praten, een uitgedoofde relatie nieuw leven in te blazen, of een relatie die verkeerd dreigt te gaan te redden.”

Zo begint de achterkant van het boek Houd me vast van Dr Sue Johnson. Zij heeft in haar carrière als klinisch psycholoog een nieuwe manier van relatietherapie ontwikkeld, Emotionally Focused Couple Therapie (EFT). Dit is een relatietherapie die ervan uitgaat dat een relatie niet stuk gaat door meer of grotere conflicten, maar door een verlies van emotionele verbondenheid. Door deze weer te herstellen kunnen relaties gered worden. Ik heb een handige test waar je de emotionele verbondenheid in jouw relatie kunt testen.

Hechting

Een relatie gezond houden wordt ons helaas niet met de paplepel ingegoten. In het boek vertelt Sue Johnson over hechtingsproblemen. Wanneer je als kind geen goede hechting of verbinding hebt ontwikkeld met je ouders, kun je daar problemen mee krijgen in de liefdesrelaties op latere leeftijd. Door je daarin samen te verdiepen en deze emoties naar boven te halen, kun je meer verbondenheid creëren met je partner.

Duivelse dialogen

Ruzies die steeds weer terug komen kunnen een relatie in de tijd stuk maken. Volgens Sue Johnson zijn er 3 verschillende duivelse dialogen waar je samen in verstrikt kunt raken.

  • Duivelse dialoog 1 | Zoek de boef: Bij deze dialoog gaan stellen in de ruzies op zoek naar wie de schuldige is. Stellen gaan over en weer aanvallen, beschuldigen en veroordelen.
  • Duivelse dialoog 2 | De protestpolka: Waarbij er in een ruzie een veeleisende partner is en een terugtrekkende partner.
  • Duivelse dialoog 3 | Verstijf en vlucht: Een situatie in een relatie waarbij beide partners zich hebben teruggetrokken.

Oplossingen

Per duivelse dialoog geeft ze een duidelijke uitleg wat de oorzaken en gevolgen zijn, aan de hand van herkenbare voorbeelden uit haar praktijk. Daarnaast geeft ze praktische oefeningen die je met het boek in de hand samen kunt doen. Met zeven gesprekken kun je de emotionele verbondenheid vergroten in de relatie.

Heb je een relatie waar je niet gelukkig mee bent, en waar de fut uit is. Dan is dit boek zeker een aanrader om eens te lezen. Misschien kun je het geluk en de emotionele verbondenheid weer terugvinden en de relatie redden. Scheiden kan immers altijd nog.

Je kunt het boek onder andere hier kopen

Kom je er samen niet uit? En wil je graag begeleiding voor jullie relatie? Ik help jullie graag! Neem eens contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

boek houd mij vast handtekening
boek houd mij vast susanne

"Mijn naam is Susanne Umans - van Grafhorst en ik begeleid stellen die zichzelf en hun relatie blijvend willen versterken en laten groeien in kracht, liefde en vertrouwen, zodat zij succesvol relatieproblemen kunnen oplossen."


Laat een reactie achter

Gratis 'Wel of niet scheiden test'

Twijfel je of je wel of niet wilt scheiden? Doe dan de test en ontvang vrijblijvend persoonlijk advies en tools om deze moeilijke keuze te kunnen maken.

Doe de test
Gratis en besloten community 'Relatiesucces | Gelukkig worden we samen oud'

Speciaal voor jou als je wilt stoppen met worstelen en twijfelen in je relatie en weer gelukkig wilt worden.

Meld je aan
Volg mij op facebook